Our signal box

is at the north end of the station and has been completely refurbished by our dedicated volunteers of the Wailing Wall Construction Company. And with the departure of the contractor cabins, is now visible in its entirely – along with a significant area of our car park.

Are we happy?

 

Advertisements

Our north level crossing

has been closed for the contractors to carry out heavy duty groundworks to provide the best possible conditions for the demands on this small part of the station site…

reinforcing mess fitted prior to concreting

Bridgnorth Station was not designed, way back 150 odd years ago, for the traffic it now gets.

Road cleaning after mixer has left site

So we are the ‘motive power depot’ for the preserved steam railway, but we are also the northern terminus. It’s a difficult combination.

Setting the expantion bars

It means that VERY heavy engineering requirements have to be in the same space ~(though not at the same time…) that VERY valued visitors need to cross over the route from where there is space to park.

Setting the shuttering pans ready for mesh and concrete

The former ‘overflow’ parking ‘field’ is being transformed into a carefully surfaced illuminated 200-space car park for our very valued visitors. With the topography of the station site, they will still have to traverse the ‘level crossing’ that provides for run-rounds and locomotive movements – hence the current groundworks mentioned at the start. Everyone at the station fervently looks forward to the completion of ALL the building works!